Ylen lentopallo

Julkaise syötteitä
Yle Urheilu | Tuoreimmat uutiset
Syötteen kokonainen osoite. 1 tunti 1 min sitten

Joukkuekavereiden kohupotkut ravistelivat Michaela Madsenin arkea – Mestarien liigan pelejä edelsi kuukausi sateisella savikentällä

Marraskuu 24, 2020 - 20:42

Suomen lentopallomaajoukkueen keskipelaaja Michaela Madsen pysyi rauhallisena, vaikka hänen edustamansa tshekkiläisseura VK Olomouc joutui koronakriisin aiheuttamassa talousahdingossaan antamaan potkut kolmelle pelaajalleen.

– Minulla ei ole sellaista kuumotusta, että pitäisi äkkiä päästä pois täältä. Oli ajatus, että muutama vaihtopelaaja saa potkut, niin seuralle jää enemmän rahaa. Nyt alkaa tulla sponsoritukia vähän myöhässä, joten eiköhän tämä seura pysy kasassa, Madsen kertoo puhelimitse Yle Urheilulle.

Madsen, 26, tyrmää väitteet siitä, että pelaajien irtisanomisten taustalla olisi muutakin kuin taloudelliset syyt. Erityisesti aiemmin Olomoucin tähtipelaajiin lukeutuneen Martina Michalíkován potkuista nousi suuri kohu, joka ylitti uutiskynnyksen myös Suomessa.

– Taustalla on ihan yksinkertaisesti rahaongelmia, ei ole sitä, minkä takia Suomen lehtiin asti on päässyt tämä draama. Se ei ihan pidä paikkaansa, vähän lähtenyt lapasesta. Harmi, että heidät pistettiin menemään, koska meillä ei ole oikein vaihtopelaajia enää jäljellä. Nyt meillä on tosi paljon nuoria nostettu joukkueeseen, Madsen sanoo.

Harjoitukset sateisella savikentällä

Joukkuekavereiden potkujen lisäksi muuttujia Madsenin elämään on tuonut Tshekin huono koronavirustilanne, jonka vuoksi maa asetettiin kuukaudeksi niin sanottuun lockdowniin, ja pelit Tshekin pääsarjassa jäivät puolentoista kuukauden tauolle.

Olomouc on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan. Niistä neljä se pelasi ennen taukoa, viidennen viime viikonloppuna.

– Viimeisessä pelissä ennen lockdownia oli ajatus, että yleisö pois ja jatketaan pelaamista. Nopeasti tuli kuitenkin tieto, että kaikelle urheilulle laitetaan stoppi ja kaupat, hallit ja kuntosalit menevät kiinni.

Madsen myöntää, ettei olo ollut kuin huippu-urheilijalla puitteiden ollessa kaikkea muuta kuin optimaaliset. Lockdownin aikana myös päivät harmaantuivat, mutta ainut mahdollisuus joukkueharjoituksille oli koleassa ja sateisessa ulkoilmassa.

– Ensimmäisellä viikolla treenasimme yksin kotona sen verran mitä pystyi. Toisella viikolla treenasimme yhdessä ulkona, tehtiin ulkona myös punttia. Treenattiin ulkona savikentällä, jotka ovat täällä aika yleisiä. Vähän sellainen Power Cup -fiilis tuli siitä. Ei mennä maahan, ellei ole ihan pakko, Madsen naureskelee.

Madsen pelasi kaksi viime kautta Cannesissa.AOP

Kaksi edellistä kautta Madsen pelasi Ranskan liigaa Cannesissa. Muutto Tshekkiin on ollut mieluinen poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

– Alkusyksystä oli tosi kiva, kun oli ihanat säät ja päästiin joukkueen kanssa ulos. Tämä ei ole liian iso kaupunki, mutta oli kuitenkin ihmisiä ulkona ja ravintoloissa. Koronavaikeuksien takia en nyt ole saanut koko kokemusta tästä kaupungista.

– Täällä täytyy julkisessa liikenteessä ja kaupoissa aina olla maski. Ainostaan ruokakaupat ovat auki, ne menevät jo iltakahdeksalta kiinni eivätkä ole sunnuntaisin auki. Ravintoloista saa ottaa vain mukaan. Ja vain huippu-urheilijat saavat treenata yhdessä, Madsen selvittää.

Mestarien liiga kauden kovin haaste

VK Olomouc joutuu nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella kovan haasteen eteen, kun se pelaa Italiassa kolme Mestarien liigan ottelua tiistaista torstaihin. Milanon lähellä Novarassa järjestettävässä pelikuplassa se kohtaa puolalaisen Chemik Policen, italialaisen Novaran ja venäläisen Dinamo Kazanin.

Madsen arvioi, että Olomouc lähtee Mestarien liigaan altavastaajana. Hän toivoo, että joukkue pystyy asennoitumaan otteluihin taistelumielellä, vaikka ne pelataan ilman katsojia. Tshekkiläisjoukkue kohtaa Chemik Policen tiistaina kello 21.30 Suomen aikaa.

– Lähden ihan paineettomasti, ei ole mitään hävittävää, vain voitettavaa. Tämän päivän peli Chemikiä vastaan on sellainen, missä voidaan oikeasti haastaa. Keskiviikkona on Novara ja torstaina Kazan, niitä vastaan täytyy vähän eri tavalla lähteä tekemään pisteitä. Kyllä niistäkin nautitaan ihan yhtä paljon, Madsen sanoo.

Kolmipäiväinen turnaus on pelaajille kova rypistys, etenkin siksi, että Olomoucilla ei ole vaihtopelaajia mukana.

– Ei meillä ole muuta kuin avauskuusikko. Kolme päivää putkeen pitäisi antaa parastaan. Ihan hyvin pysyi kunto lockdownissakin yllä, kun aika paljon tein omaakin treeniä.

Madsen kokee, että hänen panoksensa joukkueen menestykseen on ollut tärkeä. Uudessa joukkueessa yhteishenki on pysynyt hyvänä, vaikka harjoittelu on ollut tavallista itsenäisempää.

– Minulla on mennyt omasta mielestäni tosi hyvin, vaikka en joka pelissä ihan huippupisteitä ole tehnyt. Olen ottanut tosi paljon torjuntakosketuksia, päässyt pelaamaan jatkopalloja ja pystynyt pitämään vastustajan keskipelaajaa liimautuneena minuun.

– Mielestäni sovin tähän joukkueeseen tosi hyvin ja pystyn auttamaan muita yhtä paljon kuin pystyn tekemään tuloksiakin, Madsen iloitsee.

Lue myös:

Lentopallonaiset taistelivat voiton Virosta 11 kuukauden maajoukkuetauon jälkeen

Viedäänkö SM-tason huippujoukkueilta harjoittelupaikat alta? Helsingin, Espoon ja Vantaan uusilla koronalinjauksilla olisi rajut vaikutukset urheiluun: "Lamaannuttaa toiminnan"

Huippusiirron Ranskaan saanut suomalaislupaus sanoo suoraan kovat tavoitteensa – Suvi Kokkosta, 20, ei kiinnosta istua penkillä: "Olen valmis"

Lentopallon naisten EM-karsinnat jatkuvat tammikuussa

Vantaa Ducksin kaksi kotipeliä siirtyy lentopallon Mestaruusliigassa – rajoitukset vaikuttavat myös HIFK:n käsipalloon

Marraskuu 24, 2020 - 11:54

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaavan Vantaa Ducksin joulukuun kaksi kotiottelua siirtyy ensi vuoteen. Siirtojen syynä ovat pääkaupunkiseudun kiristyneet koronarajoitukset.

– Etsimme niille vaihtoehtoisia pelipäiviä, mutta pääkaupunkiseutua koskevien koronan aiheuttamien rajoitusten on myös muututtava ennen lopullista päätöstä uudesta pelipäivästä, vantaalaisseuran puheenjohtaja Ari Koskenoja sanoi tiedotteessa.

Ducksin oli määrä isännöidä 5. joulukuuta Ettaa ja 13. joulukuuta Akaa-Volleyta. Lisäksi marraskuun loppuun kaavailtu vierasottelu PerPoa vastaan siirtyy.

Myös käsipallon miesten SM-liigan peli HIFK–GrIFK siirtyy. Ottelu oli määrä pelata lauantaina, ja uudeksi päiväksi on ilmoitettu 13. tammikuuta. HIFK:n seuraava kotiottelu BK-46:tta vastaan pelataan 12. joulukuuta ilman yleisöä.

Lue myös:

Seitsemän katsojaa todisti, kun Vantaa Ducks tyylitteli 3–0-voiton: "Tämä oli surullinen tapahtuma kaikkien kannalta"

Seitsemän katsojaa todisti, kun Vantaa Ducks tyylitteli 3–0-voiton: "Tämä oli surullinen tapahtuma kaikkien kannalta"

Marraskuu 23, 2020 - 21:20

Maanantai 23. marraskuuta ei jää miesten lentopallon Mestaruusliigan historiaan ensimmäisenä ilman yleisöä pelattuna otteluna, sillä viime kauden runkosarjassa ehdittiin pelata yksi ottelu Sastamalassa ilman yleisöä.

Eivätkä tarkkaan ottaen Ducks ja Perungan Pojat pelanneet ilman yleisöä, kun Ducks voitti 3–0. Maksaneita katsojia oli seitsemän.

– Kyseessä oli yksi faniporukka, joka oli ostanut liput ennakkolipunmyynnistä ajat sitten. Mutta joka tapauksessa tämä oli surullinen tapahtuma kaikkien kannalta, kommentoi Ducksin päävalmentaja Juho Rajala.

Vantaa Ducksin kannattaja Marke Savolainen jaksoi rummuttaa miesten Mestaruusliigan ottelussa, vaikka Uudenmaan tiukentuneet koronarajoitukset olivat tyhjentäneet katsomon lähes täysin.Jussi Nukari / Lehtikuva

Ducksin pitäisi pelata alle 20 hengen rajoituksilla myös 5. joulukuuta Ettaa ja 13. joulukuuta Akaa-Volleytä vastaan.

– Ehdotamme otteluiden siirtoa. Helppoa ratkaisua ei tule olemaan, Rajala lisäsi.

Joukkueiden hakkurit Joonas Jokela ja Eetu Häyrinen tekivät 19 pistettä.

Toinen ja kolmas erä etenivät jatkopalloille, eli 3–0 ei kerro täyttä totuutta ottelusta.

Lue myös:

VaLePa jyräsi PerPon täydellisesti lattian alle – "Peli oli samaa tasoa kuin harjoitus"

Vantaan Ducks kukisti Hurmoksen kahden hakkurin kaksintaistelussa

VaLePa jyräsi PerPon täydellisesti lattian alle – "Peli oli samaa tasoa kuin harjoitus"

Marraskuu 22, 2020 - 21:30

VaLePa piti sunnuntaina erinomaisen kenraaliharjoituksen ajatellen lentopallon miesten Mestaruusliigan keskiviikon huippuottelua tappiotonta Savo Volleytä vastaan. VaLePa murjoi Perungan Poikia 3–0.

PerPo sai ottelussa vain 38 pistettä ja niistä se teki itse vain 21. VaLePan onnistuneiden hyökkäysten prosentti oli 63, PerPon ala-arvoinen 25. Torjuntapisteet olivat VaLePan eduksi 11–2.

Sakari Mäkinen oli 17 pisteellä VaLePan tehokkain. Miikka Lemola teki vieraille kahdeksan pistettä. VaLePan ei tarvinnut pelata ykköskokoonpanolla, sivussa oli kokonaan Romans Sauss ja hakkuri Aaro Nikula pelasi vain kaksi erää.

Passari Mikko Esko pelasi koko ottelun ja oli jälleen erinomainen.

– Rasittavuudeltaan peli oli samaa tasoa kuin harjoitus. Oli nopein peli kaudella ja varmasti uran nopeimpia. Keskiviikon peli tulee nopeasti vastaan ja siksi pelattiin täysillä koko ajan, ei haluttu pitkittää, Esko sanoi.

Hurrikaani voitti ilman päävalmentajaakin

Hurrikaani-Loimaa varmisti kuudennen kerran peräkkäin Varsinais-Suomen paikallisotteluiden herruuden, kun joukkue voitti toisen kerran 3–0 Raision Loimun.

Näin, vaikka Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino jäi kotiin pojan koulussa tapahtuneen korona-altistumisen takia. Seuran fysioterapeutti ja entinen pelaaja Jani Niskakangas otti valmennusvastuun.

– Mehän voitimme Loimun viikko sitten 3–0 eli tuoreessa muistissa oli, miten he pelaavat. Loimu syötti hieman paremmin kuin Loimaalla ja siksi peli kesti hieman kauemmin. Ei Jussin poissaolo mitenkään näkynyt pelissämme, sanoi Hurrikaanin hakkuri Samuli Kaislasalo.

Ruotsalainen Johan Gruvaeus oli 19 pisteellä Loimun tehokkain. Kaislasalo ja Tapio Toiviainen tekivät vieraille 13 pistettä.

Tiikerit heräsi tauon jälkeen

Kokkolan Tiikerit hävisi niukasti kaksi erää vain yhden voiton sarjassa ottaneelle Karelian Hurmokselle, mutta piristyi pitkän erätauon jälkeen ja nousi 3–2-kotivoittoon.

Tiikerit aloitti ottelun ilman yleispelaaja Jere Mäkistä ja keskipelaaja Rami Rekomaata. Heidän paikallaan pelasivat kaksi erää Teemu Lahti ja Benjami Montonen.

– Pelaajia pitää kierrättää, eikä syy kahden erän häviöön ollut tuo, vaan se että Hurmos puolusti kaksi erää todella hyvin eikä tehnyt juuri virheitäkään, sanoi Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Koko ottelun pelanneet nousivat totutusti tehokkaimmiksi, sillä Oskari Keskinen teki 26 ja Jiri Hänninen 22 pistettä. Myös Mäkinen ja Rekomaa ehtivät kolmessa pelaamassaan erässä kaksinumeroiseen saldoon.

– Kyllähän se rauhoitti tekemistä, kun oli tutut pelaajat vierekkäin voittoerissä, Keskisipilä sanoi.

Ville Louhela teki Hurmokselle 24 ja vanhaa seuraansa vastaan pelannut Lauri Jylhä 20 pistettä.

Lue myös:

Vantaan Ducks kukisti Hurmoksen kahden hakkurin kaksintaistelussa

Savo Volley jatkaa murskaavalla tahdilla Mestaruusliigassa

Savo Volley jatkaa tappiotonta alkukautta lentopalloliigassa

Erätappio oli sopiva herätys VaLePalle

Savo Volley jatkaa tappiotonta taivaltaan Mestaruusliigassa, lauantain ottelu siirrettiin