Konkareilla kolahtaa!

Kunnallislehti/Kari Hongisto

Topelius ja Hotanen kehuvat pelitiimin pitävän mielen virkeänä.

Suomalaisen keski-ikäisen miehen surkuttelijoille ja kehnoksi yleistäjille löytyy mainio vastaesimerkki Sauvosta. Konkari-klubi on toiminut vuodesta 1992 lentopallon pyörteissä, eikä suinkaan pelkällä torjunnalla. Iskut lähtevät räväkästi - samoin nauru. sillä vaikka kuntoa pidetään yllä ja turnauksiin osallistutaan, verenmaku poskessa ei painella.

Konkarit on mainio esimerkki siitä, miten "äijätiimi" toimii, kokoaa ja virkistää. Muoto on konkareilla tämä, joillakin muilla se voi olla aivan toinen, joku jaksaa liikkua yksikseen. Pääasia, että vire säilyy. Ryhmän puhemies Hotanen sekä aktiivit Rautavarvas ja Topelius kuvailevat ryhmää.
Tämä on Sauvon Urheilijoiden alaisuudessa toimiva oma, ylikunnallinen, nelos- ja viitossarjassa vaikuttava lentopalloryhmä, nyt 35-40-vuotiaissa, kohta pykälää vanhemmissa.

Hotasen mukaan on vain kaksi syytä jäädä tulematta treeneihin tai turnaukseen: oma kuolema ja anopin häät.
Hän muistuttaa, että kyseessä on kuitenkin kutsuryhmä sikäli, että pelaamisen tasoakin edellytetään. Periaate pitää myös ryhmän paremmin koossa. Eli ihan mistä tahansa verryttelystä ei ole kyse.

Topelius kertoo perustajajäseniä olleen 11, nyt ryhmä koostuu 13 pelaajasta. Ei osattu lopettaa pelaamista, kun ikää tuli.
Seutukunnalta on saatu myös puolitoista kymmentä sponsoria homman tueksi.

Ryhmällä on kahden tunnin treenit kahdesti viikossa ja valitut turnaukset päälle neljästi vuodessa Jyväskylää, Tamperetta ja Saariselkää myöten. Niissä otellaan ihan oikeasti voitosta. "Kyläsarjan" joukkue MM-kisoissa on hatunnoston arvoinen näky. Miehet aprikoivat ryhmän esimerkin sopivan nykyaikaiseen työelämäänkin mainiosti.

Hyvä miehet!