Kunnallislehden artikkeli

KL 2007 / Kari Hongisto


Puolitoista vuosikymmentä sitten perustettu, Sauvossa toimiva ikämieslentopalloryhmä Konkarit on uuden etapin edessä. Turnauksissa on käyty onnistumisten saattelemana pitkin Suomea ja Virossa, mutta nyt Konkareilla on edessä turnauksen isännyys kotikonnuilla.
- Pari vuotta sitten oltiin Virossa voittamassa, tämä turnaus on tavallaan vastalahja.
- Kyseessä on kutsupohjainen yleisturnaus, joka samalla on oman toimintamme 15-vuotisen matkan juhlakisa, Konkarien puuhamies Markku Määttänen kertoo.
- Järjestelyissä on tekemistä salista majoitukseen ja muonitukseen, puffettikin tarvitaan. Ja edustavasti pitää esiintyä.
Määttänen kertoo Viron ryhmän lisäksi joukkueita tulevan kisaan puolisen tusinaa. Ne pelaavat 2-3 lohkossa.
Konkarien idea on pitää yllä jäsentensä kuntoa, treenejä on kahdesti viikossa. Mutta lentopalloon suhtaudutaan silti varsin tosissaan. Turnauksiin lähdetään hakemaan parasta tulosta, ja itse ryhmäänkin kutsutaan myös pelitaidon perusteella.
Koska pelin henki on rento, voi joukkue osallistua sellaisiin turnauksiin jotka parhaaksi katsoo, kovassa seurassa kuitenkin. Parhaita saavutuksia ovat EM 6. ja MM 10. sija ikämiehissä. Kaukaisimmat vastustajat ovat lähtöisin Mustanmeren korkeudelta.
- On mukavaa kun vastus on haastava, mutta samalla realistinen, Määttänen tiivistää, mies josta ei ihan heti uskoisi että ikävuosia on jo 65. Konkarien keskiikä lienee viiden kympin tienoilla. Sauvon turnaus pelataan lauantaina 5.5. Sauvon koulukeskuksen yläasteen salissa, jonne Konkarit vahvasta itseluottamuksestaan huolimatta, tai sen takia, toivoo kannustusjoukkoja.
-Markku Määttänen toivottaa kisajoukkueet tervetulleiksi Sauvoon.
-Konkarien lentopalloryhmä on iskussa niin peleihin kuin turnauksen järjestämiseenkin, vakuuttavat hyväkuntoiset ikämieslento-palloilijat.